Otto er et næsehorn

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
07.02.2013
Originaltitel: 
Otto er et næsehorn
Spilletid: 
1 time 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
4
4.4
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (36 votes)

Resumé

I 'Otto er et næsehorn' er Topper en optimistisk og fantasifuld dreng - endda lidt for fantasifuld, for ingen tror på hans ofte ret usandsynlige historier. 

Da han en dag finder en gammel blyant, sker noget så fantastisk, at ikke engang Topper ville have fundet på det. Blyanten viser sig at være magisk, så da Topper og hans kammerat Viggo tegner et kæmpe næsehorn hjemme i stuen, bliver dyret rent faktisk levende! 

Næsehornet døbes straks Otto, og de to drenge er svært begejstrede for deres nye kæledyr. Men at bo i en lejlighed på anden sal med et gigantisk og sultent næsehorn er langt sværere end forventet. 

'Otto er et næsehorn' er baseret på Ole Lund Kirkegaards elskede børnebog fra 1972. Bogen er tidligere blevet filmatiseret i 1983 af Rumle Hammerich med bl.a. Axel Strøbye på rollelisten. 

Denne animerede udgave er tegnet i samme stil som de to andre Kirkegaard-filmatiseringer, nemlig 'Orla Frøsnapper' (2011) og 'Gummi T' (2012).

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Instruktør Kenneth Kainz har forvaltet filmatiseringen med respekt og sans for forfatterens krøllede hjerne, skæve streg og forkærlighed for de ensomme eksistenser. Det er både lunt, sjovt og hyggeligt." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... lunt og hyggeligt [...] tro mod forlægget i både ord og tegninger, stemning og tempo..." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... står fint distancen over for Rumle Hammerichs filmversion fra 1983. [...] Animationen er sød uden at være prangende..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... et perfekt bud på vinterunderholdning, som både børn og voksne vil knuselske." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Alle gode gange tre, kan man roligt sige om trilogien af 3D-animationsfilm over Ole Lund Kirkegaards elskede børne romaner. [...] dialogen er en genistreg af lunt børne[-]nudansk skabt til de skrupskønne skikkelser!" (Søren Vinterberg)

Kommentarer

Mette

De gode minder kommer frem ;)

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Fie Lykke

Årrrrrh gode gamle Otto :-)

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Lulu

Virkelig en god film- den bedste i rækken af gummitarzan, Orla Frøsnapper- synes jeg.

Den havde en god historie og nogle gode og skægge karakterer og den var bare lun og hyggelig og virkelig skæg. Hele biografen grinede- voksne og børn.

Og sproget var ikke- modsat de to andre film - groft- hvilket jeg synes var et godt træk

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Jens

Sød filmatisering, med børnevenlige-dialoger, stunder og charme. 3D fungere ikke så godt som det kunne el. burde, men kan man se igennem et par fejl, under det danske filmredigerings marked, så vil 'Otto' være et hit af en oplevelse!

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Inga Sejane

Hey:-) jeg har en datter på 2,5 år, hun har aldrig været i biffen,er det for en stor mundfuld at se Otto hvad det angår både indhold og varighed af filmen ?

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
The Other Account

Jeg tror/synes du skal vente lidt endnu, med at tage din datter med i biffen. Jeg tror nemlig (og det har jeg både læst og hørt) at hun muligvis ikke er klar til at tage ind i en mørk sal, hvor der er høj lyd, en ret stor skærm, og hvor hun skal sidde stille (i en ellers meget behagelig stol), i mere end 1 time. Jeg havde egentligt også planlagt at tage min niece (der også er 2 og et halvt år), med i biografen, men undersøgte på flere hjemmesider, at børn mindst skal være: 3 og et halvt år, før det kan anbefales, at de kommer i biffen!

Mvh. Marx

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)
Lennart

Filmen er rigtig god. MEN 3D er at stjæle fra kunderne. Der er ikke nok 3D i Ca. 1-2 minut. Se denne film i alm. 2D Er billigst.
Det er den dårliste 3D jeg nogen sinde har set.

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
simone

Rigtig sød familie film. Denne gang fungerede både animationerne og 3D bedre end det gjorde i den forige film. Alt i alt var det en god film :)

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)
Lisa78user/501100

Jeg har en datter på 3 1/2 år - kan hun se den?

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
simone

Jeg tror nu at din datter vil finde den sjov selvom hun kun er 3,5 år :)

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.