Så længe jeg lever

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en varm grundstemning med en række triste og dramatiske elementer. I flere scener ses en fordrukken og forsumpet hovedkarakter, heftige skænderier mellem forskellige karakterer og personer i affekt. I flere scener ses ægteparret i voldsomme verbale og fysiske skænderier, og hovedkarakteren ses ofte liggende i stærkt beruset tilstand. I en scene ses en dreng, der presses til at indtage spiritus. I en anden scene ses en mand, der masturberer og personer, der har sex i baggrunden. I en tredje scene danser en stærkt påvirket ung pige nøgen og let blodig rundt om et stort bål. De tragiske og dramatiske scener suppleres imidlertid også af forsonende situationer, rolige passager af et varmt og muntert familieliv og succesfulde koncerter. Filmen vurderes derfor kun at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
08.03.2018
Originaltitel: 
Så længe jeg lever
Genre: 
Spilletid: 
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Supreme, Babybio, 2D Supreme, Babybio - da. undertekster, Seniorbio
Billetter
4.8
4.2
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (309 votes)

Resumé

Filmen 'Så længe jeg lever ' er en biografisk fortælling om den danske musiker John Mogensen, der blev national folkeeje i 1970'erne. 

Historien følger Mogensen fra hans barndom over det første gennembrud med kvartetten Four Jacks til den hårde rejse mod toppen af de danske hitlister som soloartist. På sidelinjen står hustruen Ruth, og deres tumultariske ægteskab er sangerens eneste holdepunkt i en musiktilværelse, der domineres af lidenskab, angst og alkohol.

Instruktør og manuskriptforfatter Ole Bornedal går i sit portræt helt tæt på den lidende kunstner, der kæmper en indvendig og opslidende kamp mod sine egne dæmoner - hans perfektionistiske krav og søgen efter det fuldkommende. 

'Så længe jeg lever' er dog også en humoristisk skildring af Danmark i 70'ere, hvor flere af datidens store personligheder som Otto Brandenburg, Johnny Reimer og politikeren Erhard Jakobsen portrætteres. 

Hovedrollen spilles af Rasmus Bjerg, der har indspillet flere af John Mogensens gamle klassikere som 'Der er noget galt i Danmark' og 'Fut i fejemøget' og tog hele 12 kilo på til rollen. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "’Så længe jeg lever’ er hans [Ole Bornedals] bedste film til dato. [...] Når Bornedal lykkes med 'Så længe jeg lever', skyldes det langt, langt hen ad vejen Rasmus Bjerg, der er sublim som Mogensen." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Instruktør Ole Bornedal har lavet en film om kærlighed. Kærligheden til musik, kærligheden til folket til den populære sanger og ikke mindst kærligheden mellem John og hans livs kærlighed, Ruth. Og Rasmus Bjerg er fantastisk og troværdig i rollen - han ER John Mogensen." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Tidsbilledet sidder også lige i skabet uden at være demonstrativt, men det er som sagt først og fremmest for Bjergs skyld, at man skal indløse billet." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "En film om John Mogensen må nødvendigvis også være en film om musik, og også her lykkes det forbilledligt for Bornedal at integrere sangene som en naturlig del af filmen som helhed i stedet for blot at soundtracke den på slagermanér. Ikke siden ”Nattevagten” (1994) har Bornedal været så gennemført på det store lærred." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Med en strålende Rasmus Bjerg til at give skikkelsen et ordentligt læs kød og blod får Bornedal skabt en John Mogensen, der lever, ånder, hærger og helt regulært interesserer." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen når sine mål ved aldrig at tøve. Formatet er majestætisk, som motivet fortjener. Rasmus Bjerg ligner John Mogensen fysisk. Man tror derfor også på sind og gestik. Det er et meget smukt synsbedrag." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Anne

Som en ung pige der hele sit liv er vokset op med musik fra Kim Larsen, Shu-bi-dua og John Mogensen, synes jeg det var på tide at give John den anerkendelse han fortjener. Filmen i sig selv er fremstillet helt fantastisk med mange eftertænksomme scener og flot scenografi, historieforstællingen er forholdsvis unik og giver et helt andet syn på det musikalske geni. Til stor overraskelse for mange ligger filmen vægt på det karekteristiske træk han havde ved at være en "ekstrem perfektionist", noget mange ikke vidste om han, dette giver ikke blot filmen men også personerne nuancer. Bornedal har formået at give John Mogensen liv igen, efter han lidt er gået i glemmebogen ved mange, men stor hyldest til ham for at give John den respekt han og hans liv fortjener.
Dog skal det siges at hvis mange ikke kender til John Mogensen eller hans musik, så tror jeg ikke at man vil få meget ud af filmen.
God film med sjove, rørende og overraskende øjeblikke, stor klapsalve herfra.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Alexander

Det er en helt fænomenal præstation af Rasmus Bjerg - ligheden er slående. Filmen i sig selv er fængende, og man får et grumt indblik i det ufattelig hårde liv som en kunstner som John Mogensen ikke blot bød sig selv - men også sin familie og omgivelser. Hvordan han sled selv selv ned til knoerne, godt hjulpet af sprut og bajere, for at hæmme den sceneskræk han hele sit korte liv kæmpede med. Lydsiden var også spot-on. Har netop gennemlyttet de gamle LP'er, og jeg for en, syntes ærligt talt, af Rasmus Bjerg ramte John Mogensens lyd ganske fint.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
ninne

Rasmus Bjerg er rigtig god, historien er for tynd og forfilm på 20 minutter alt for lange

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Alexander

Du kan vel dårligt klandre filmen for at der er forfilm... det er der da til alle forestillinger...

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Ullauser/252405

er helt igennem fantastisk i denne film. De andre skuespillere er også godt "fundet".
Synes dog historien manglede noget substans.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Lars Michael

For mig har jeg altid beundre John morgensen, og endelig kommer der en film om hans liv.
Det er så fortjent at der er kommet en film om den gode John Mogensen, og så må jeg tag hatten af fra Rasmus bjerg som spiller og er John.
Se den fordi den fortjener et stort publikum.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Annetteuser/178698

Uforglemmelig, er det første der falder mig ind. Rasmus Bjerg er så god at jeg følte trang til at rejse mig op og klappe efter filmen. Filmen er godt skruet sammen... Hvordan skildrer man ellers hvad der skete inde i hans hoved. Jeg husker tydeligt John Mogensen selvom jeg kun var 14 da han døde. Rasmus Bjerg genopliver manden så det hele står lysende klart. En film der kryber ind under huden. Også stor ros til Søren Rahsted for musikken. Den var spot on...

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Jeanette

Denne her film er altså bare virkelig god. Kan kun anbefales!

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Kathe

Utrolig film, dog efterlod den mig lidt forvirret
Hvorfor blev han ved med at falde tilbage til sang til markeder osv ?.
Men Rasmus B er helt utrolig

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Helle

Flot præstation af Rasmus Bjerg.
Syntes filmen var lidt rodet i opsætning, havde nok forventet mere med de flotte anmeldelser.
Rasmus Bjerg spillede rollen fantastisk og levede sig virkelig ind i rollen, jeg manglede bare lidt mere af historien om John Mogensen

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.