The Florida Project

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har i begyndelsen en let og rolig grundstemning, som dog gradvist bliver mere konfliktfyldt og dramatisk, og flere scener indeholder skænderier, slåskamp og omsorgssvigt. I én scene kommer nogle mennesker op at slås på en parkeringsplads, og man ser en person blive ramt af en bil. I en anden voldsom scene slår en kvinde løs på en anden kvinde foran et barn. I en tredje dramatisk scene bliver et barn tvangsfjernet. Da de voldsomme scener ikke udpensles, og da ingen mennesker kommer alvorligt til skade, vurderes det, at filmen kun kan virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
01.03.2018
Originaltitel: 
The Florida Project
Genre: 
Spilletid: 
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Billetter
4.9
5
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (62 votes)

Resumé

Dramaet 'The Florida Project' skildrer Solskinsstatens skyggeside, hvor flagskibet Disneyland står i skingrende kontrast til det fattige liv, som leves på motorvejsmotellerne i den hjemløse bydel.

Men tilværelsen på det farverige motel, The Magic Castle, er ikke uden eventyr, for den 6-årige Moonee gør hver dag til en fest med ballade og narrestreger sammen med områdets andre børn i sin sommerferie.

Den unge, rebelske mor Halley prøver desperat at forsørge datteren, mens den lune motelpasser Bobby er den strikse skytsengel for de udsatte beboere henover.

'The Florida Project' er en hjertevarm og -skærende fortælling, der skildrer barnets oplevelse af tilværelsen med en evig sprudlende nysgerrighed, der selv under de hårdeste kår, kan finde magien i alt.

Instruktør Sean Baker, der brød igennem med Tangerine, hjælper den fortryllende stemning godt på vej med en spraglet visuel side, der sætter farver på karakterernes grå hverdag.

Willem Dafore blev nomineret til både en Golden Globe- og en Oscar for sin præstation som Bobby, mens Brooklyn Prince leverer en gribende børnepræstation. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Sean Baker minder os om at nyde de glimt af uskyldsren glæde, der findes i selv de trangeste kår. Som blomster der vokser i flisebrud." (Louise Kidde Sauntved)

  • Jyllands-Posten

    "... [Brooklynn Prince] er rystende god, og hendes formidable præstation vidner om Bakers evner som personinstruktør. Jeg har sjældent set mere overbevisende spil hos en barneskuespiller. Hun spiller frygtindgydende godt." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "'The Florida Project' er noget så enestående som en feel-good film om det senkapitalistiske samfunds tragedie, og den er fremragende!" (Eini Carina)

Kommentarer

Katrine

En smuk film. Det meste af tiden set fra pigen Moonee's perspektiv. Om fattigdom og overlevelse, venskab og leg, samt glæder og sorger på et Motel i Florida.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
S. Rico

The Florida Project er årets oversete Oscarfilm. Den er bogstaveligt set så overset, at jeg sad helt alene i biografsalen uden en eneste anden levende sjæl til stede. Og vi snakker altså dagen lige efter den fik premiere! Der er endda tale om en film med ekstremt gode anmeldelser fra medierne, en film med en Oscar-nominering, og kun et par dage før selve Oscar-showet. Det er ret vildt!

Den manglende interesse skyldes muligvis, at det kan være lidt svært at sælge en film, som egentlig ikke har nogen handling. Som publikum er man gennem 2 timer en flue på væggen på det lille lilla-farvede low-budget motel Magic Castle Inn & Suites (som faktisk findes i virkligheden) i Orlando. Udover at det er et motel, så fungerer det også som en slags shelter for fattige hjemløse folk, såsom den unge mor Halley og hendes 6-årige datter Moonee. Filmen følger i totalt børnehøjde Moonees hverdag, hvor hun sammen med andre børn fra området leger, tigger, går på opdagelse - og laver ballade. Noget af den ballade børnene laver, går ud over motellets vicevært Bobby (Willem Dafoe). Men han er en mand med tålmodighed og et hjerte af guld, og han holder loyalt hånden over stedets beboere.

Selv om filmen som nævnt ikke har en egentlig handling, spændingskurve eller noget andet, der kan minde om berettermodellen, så er den bestemt ikke kedelig. Det er et sjældent humoristisk indblik i en socialt belastet klasse af samfundet. Livet for disse mennesker er ikke nemt, men i stedet for at vise et deprimerende socialrealistisk drama, så er der fokus på de ting, der gør hverdagen sjov og værd at leve. Det er en fornøjelse og et privilegium at have været en del af dette miljø i 2 timer. Dog skal det ikke lyde som om det alt sammen er lutter idyl. Hen mod slutningen optrappes et uundgåeligt drama, og vores lille familie må se konsekvenserne af deres livsstil i øjnene.

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)
Marta

Der var du uheldig, vi var omkring 10 i alt en onsdag formiddag i Dagmar :)

Jeg er meget ambivalent omkring filmen. Jeg giver den kredit for ærlighed og næsten dokumentar form, og så Willem Dafoe er altid en plus. Børnene spiller også fremragende.
Men jeg blev mere og mere irriteret i takt med filmens udvikling. Jeg har det svært ved at se ressourcesvage forældre, har aldrig set et afsnit af "De unge mødre" eller lignede, derfor har det været en hård prøve for mig ;)

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.